Trygg med Pius i Haninge

I vanliga fall är det vanligt att vår restaurang bokas för minnesstunder efter begravningar. Men det var länge sedan det var möjligt, även om det faktiskt är tillåtet att samlas mer än åtta personer för en begravning. Att boka puben efter en begravning i Haninge är inte tillåtet just nu.

Hur många man får samlas har varierat under det senaste året. Pandemin har dels lett till att många avlidit, men också till att det inte går att samla hur många som helst för begravning eller minnesstund. 

Om du är orolig för att en anhörig till dig snart ska gå bort, och funderar på hur ni ska göra med begravningen, var medveten om att reglerna snart kan ändras igen, och att de kan bli både striktare eller mer generösa. Begravningsbyråerna har koll på detta, eftersom de måste hålla sig uppdaterade hela tiden. Vänd dig därför med förtroende till en begravningsbyrå som Pius i Haninge

Begravning i Haninge

Regler för begravning i Haninge

Svenska kyrkan i Haninge skriver på sin webbplats att följande regler gäller, sedan 24 november 2020:

  • Alla sammankomster är begränsade till åtta personer exklusive personal. 
  • Vid begravningsgudstjänster, urnsättning och liknande gäller ett maxtak på 20 personer.
  • Vid minnesstunder får högst åtta personer närvara. Detta beror på att regeln om maximalt åtta personer är normerande för samhället i stort.

Dessa regler gör att vi inte kan ta emot bokningar för minnesstunder på vår pub. När det blivit varmare utomhus hoppas vi dock att vi kan hålla denna typ av högtider utomhus, i trädgården. 

Även om det går långsammare än planerat vaccineras också många svenskar mot covid-19 i detta nu. Vi kan inte uttala oss om när tillräckligt många kommer att vara vaccinerade för att det ska anses säkert att anordna sammankomster igen, men vi tror att det kommer att ske senast till sommaren.