Kassasystem för butik och restaurang

Ett av de viktigaste besluten, för alla som säljer någonting till kunder, är valet av kassasystem. Det är viktigt att välja ett kassasystem som är anpassat till verksamhetens behov, och till den typ av produkter ni säljer. Ett kassasystem utvecklat för butiker fungerar sällan på en restaurang, och vice versa.

Ett kassasystem är ett krav för alla näringsidkare idag, vare sig du driver restaurang eller frisersalong. Men du bör inte betrakta detta som ett nödvändigt ont, utan som ett verktyg som gör det enklare att analysera din verksamhet, och ha kontroll. Dessutom ska systemet ge dig nödvändiga insikter som gör det möjligt att förbättra och utöka ditt erbjudande till kunderna.

Kombinera restaurang och butik

Vill du, förutom att driva restaurang, också ha en butik? Detta är ett koncept som blir allt vanligare. Alla säljer inte matvaror, utan en del säljer kläder, eller något helt annat. Ett av de mest exklusiva exemplen finns i Florens: Gucci Garden. I Palazzo della Mercanzia, en byggnad med anor från 1359, finns förutom butik och restaurang galleri och biograf. Det kanske skulle vara svårt att driva något liknande i en svensk medeltidsbyggnad, och visst har varumärket en viss inverkan, men det är ändå ett inspirerande exempel. 

Om du väljer att kombinera restaurangen med en butik måste du ha kassasystem som är anpassade för båda dessa verksamheter. Den bästa lösningen kan vara att välja två kassasystem, ett för restaurangverksamheten, och ett för retaildelen. Ett bra kassasystem för retail hittar du här.  

Kassasystem restaurang

När du väljer kassasystem

Det finns en uppsjö av kassasystem på marknaden, och det är inte lätt att sätta sig in i utbudet, när man mest av allt vill komma igång med sin verksamhet. Här är några frågor du bör ställa dig:

  • Vilken service får du när du väljer kassasystemet?
  • Kan du lägga till funktioner, exempelvis information om lagerstatus, allerier, eller något helt annat du har behov av i din verksamhet?
  • Uppfyller systemet Skatteverkets krav? Bara för att tillverkaren uppger detta är det inte säkert att så är fallet.