Låt målare ge färg på puben

Det är inte ovanligt att restauranger, krogar, pubar och kaféer renoveras, och det finns flera skäl till detta. Här går vi igenom de allra vanligaste, och vad man som ägare till en restaurang bör tänka på.

Det talas mycket om att svenskarna blivit galna i renovering. Den kategori av utrymmen som renoveras mest frekvent är dock inte bostäder, utan restaurang- och kafélokaler. Detta kan bero på många saker, men här är några av de vanligaste:

  1. Lokalerna slits på ett sätt som de flesta andra utrymmen inte gör. Många människor passerar genom lokalerna varje dag, nöter på ytskikten, trampar på golven, använder toaletter med mera. 
  2. Besökare är oförsiktiga, för att uttrycka sig milt. Det är inte bara på krogtoaletter som man hittar klistermärken och klotter, utan även på kaféer. Bord dras också mot väggar, skosulor lämnar märken, osv. 
  3. Lokalerna byter hyresgäst, inriktning eller koncept. Detta händer ofta. På många orter finns det restauranglokaler som byter ägare ofta. Inte sällan byts då också konceptet. Det går inte att sälja tacos i en lokal med pagoder målade på väggarna, så då måste lokalen målas om. 
Våffla med sylt och grädde

Tänk på detta vid målning och tapetsering

Underarbetet avgör alltid hur bra det slutgiltiga resultatet blir. Det gäller i synnerhet vid målning och tapetsering, och alla professionella målare är medvetna om detta. Här kan du läsa mer om målarens underarbete.

Ett par som gör samma resa är LIa Boysen, skådespelare, och Per Broman, museientreprenör. De har köpt en f.d. ramaffär i Visby, som de ska göra om till våffelservering. De kommer att servera surdegsvåfflor på mjöl från en lokal kvarn, berättar de för Hela Gotland. Det kommer dock inte att bli en miniversion av Pers museum i Stockholm, men de hoppas kunna visa konst på innergården.