Städa kontoret själv?

Har ni ett kontor som behöver städas? Det går snabbt att få kontor både dammiga och ostädade om man är många på kontoret. Det går faktiskt snabbare än man kan tro. På bara några dagar har det redan hunnit bli ganska grisigt i kök, pentry, hall och toalett, även om det bara är ett litet kontor med 5-6 medarbetare. Blir man bjuden på kaffe, blir det lätta kaffefläckar på skrivbord, matbordet eller i och kring kaffebryggaren. Även papperskorgarna blir överfulla på kort tid.

Är det bra att städa tillsammans?

Man kunde ju i någon slags sammanhållningssyfte försöka få alla på kontoret att stanna kvar efter arbetsdagens slut och städa kontoret gemensamt. I så fall skulle säkert de allra flesta bli mer noggranna med att inte hälla kaffe här och där. I Japan, lär man barnen att städa sitt klassrum efter sig när skoldagen är slut. Gissa om de har tuggummin på skolbänken, kritrester på golvet, eller fula fläckar på golvet. När barnen får lära sig att det är de själva som blir tvungna att städa upp efter sig, blir de rädda om ordningen och renligheten i skolan.

Borde alla städa tillsammans?

Kanske man borde ha alla i samhället att städa upp efter sig? Alla som bor på en gata skulle bli tvungna att städa på sin egen gata, skulle kanske alla hjälpas åt att hålla rent utomhus.

Men fram tills vi får ett sådant utopiskt samhälle, kanske vi behöver anlita städfirmor som kommer ut och städar våra kontor. Läs mer här: stadniva.se/kontorsstadning-stockholm.